Κορίτσια μου σκουλαρίκια!!! ένα από τα πιο όμορφα, κομψά και θηλυκά στοιχεία που θα πλαισιώσουν τις εμφανίσεις μας αυτή τη σεζόν.

Σε διάφορες μορφές, συνδυασμένες με ασήμι και ορείχαλκο, διακριτικά σκουλαρίκια ή σε πιο εντυπωσιακές εκδοχές θα φορεθούν πολύ, προσθέτοντας την χαρακτηριστική τους κομψότητα σε κάθε σου #outfit.

Ας αναφερθούμε όμως σε μια ιστορική αναδρομή σε αυτό το όμορφο κόσμημα.

Είναι το κόσμημα του αυτιού, το «σχολαρίκιον» των Βυζαντινών, και «ενώτιον» των αρχαίων Ελλήνων. Η λέξη ενώτιον στην αρχαία Ελληνική γλώσσα σημαίνει «στο αυτί»(εν-ωτί). Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η ετυμολογία της λέξης σκουλαρίκι. ΣτοΒυζάντιο υπήρχε ένα επίλεκτο τάγμα στρατιωτών, οι σχολάριοι. Αυτοί ήταν Αρμενικής καταγωγής, και η δουλειά τους ήταν η φρούρηση του παλατιού του αυτοκράτορα. Σαν εξάρτημα της στολής των σχολαρίων ήταν ένα εντυπωσιακό κόσμημα του αυτιού, που ο κόσμος το έλεγε «σχολαρικόν ενώτιον», και με τα χρόνια σχολαρίκιον. Το σχολαρίκιον έφτασε στις μέρες μας σαν σκουλαρίκι.

 Η συνήθεια οι άνθρωποι να τρυπούν και να στολίζουν τα αυτιά τους, ξεκινάει από την εποχή του Αιγυπτιακού πολιτισμού, και συνεχίζεται αδιαλείπτως. 

Στο https://bit.ly/2FA4Y2W θα βρείτε σκουλαρίκια για όλα τα γούστα μακριά ή κοντά με ζιργκόν, σμάλτο ή πέτρες,  που θα τονίσουν και θα προσθέσουν φινέτσα και θα προσωποποιήσουν το στυλ σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stay tunedddd……  🙂

Cons.

Pin It on Pinterest

Share This