Τα «Πλατωνικά στερεά» ονομάστηκαν έτσι, επειδή, λένε, πως μελετήθηκαν στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Τα στερεά αυτά συμβόλιζαν τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος: το τετράεδρο την φωτιά, ο κύβος την γη, το εικοσάεδρο το νερό, το οκτάεδρο τον αέρα και το δωδεκάεδρο τον αιθέρα.

Το Δωδεκάεδρον είναι το τέταρτο από τα πέντε στερεά. Το Δωδεκάεδρον μαζί με το εικοσάεδρον είναι ότι πιο κοντινό από τα Πλατωνικά στερεά που μιμείται το αρμονικό σχήμα της σφαίρας. Κάθε πλευρά έχει το σχήμα πενταγώνου. Κάθε μια από τις πέντε πλευρές του Πενταγώνου αντιπροσωπεύει ένα από τα Πλατωνικά στερεά. Ο αριθμός 12 ανευρίσκεται στην τέχνη, την φιλολογία, την μουσική και τις μεταφυσικές συνδέσεις.

Ο Πλάτων λέγεται πως περιέγραψε το Δωδεκάεδρον ως το σχήμα που χρησιμοποίησαν οι Θεοί για να ρυθμίσουν τους αστερισμούς του ουρανού. Δηλαδή για να ρυθμίσουν την φυλακή της δημιουργίας τους.

Το Δωδεκάεδρον αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες του Σύμπαντος και συνδέεται με τα ανώτερα δυναμικά τονικά κέντρα, της λογικής (κι όχι του παραλογισμού), των αισθημάτων (κι όχι των συναισθημάτων), της Διανόησης (κι όχι του χάους των σκέψεων), της Επίγνωσης και – το σπουδαιότερο- της Επίγνωσης της Επίγνωσης, δηλαδή της υψηλότατης συνειδητότητας και της Ψυχικής Ανάτασης…με άλλα λόγια της κατάστασης του “είναι”…άρα είναι τέλειο εργαλείο για την εξάσκηση και την καλλιέργεια της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, δηλ. την αύξηση της Δύναμης.

Κολιέ από ορείχαλκο Δωδεκάεδρο, με καδένα σε επίχρυσο ή νανοκεραμική βαφή magenta ή πετρόλ

Διαθέσιμα πλέον στο eshop μας καθώς και στα συνεργαζόμενα καταστήματα και eshops τους.

Stay Tuneeedddddddd 🙂

Cons.

πηγή: https://www.orgonodrome.gr/

Pin It on Pinterest

Share This