Το αρσενικό και το θηλυκό σύμβολο προέρχονται από τα αστρονομικά σύμβολα του πλανήτη Άρη και Αφροδίτη αντίστοιχα, η ενδιαφέρουσα καταγωγή των δύο σχεδίων φαίνεται να είναι αρκετά παλιά και να συνδέεται με την ενασχόληση των Αρχαίων με την αστρολογία. Μελετώντας τους ουρανούς οι άνθρωποι αναγνωρίζοντας την μεγαλειότητα του σύμπαντος απέδιδαν στα σώματα ονόματα των Θεών, ενώ παράλληλα τα συνέδεαν και με το όνομα ενός μετάλλου. Έτσι ο πλανήτης Άρης (Thouros), γένους αρσενικού, συνδέθηκε με τον σίδηρο, ενώ ο πλανήτης Αφροδίτη (Phosphoros), γένους θηλυκού, με τον χαλκό. Κάπου στην αναγέννηση, λοιπόν, με την χρήση των συμβόλων από τους αλχημιστές αυτά πέρασαν στην βιολογική επιστήμη και παρέμειναν έως τις μέρες μας.

…αλλά και στην ελληνική μυθολογία η βασική εξήγηση που δίνεται για τα σύμβολα των δύο φύλων, του άντρα και της γυναίκας, τα θέλει να προέρχονται από τις ονομασίες «Ασπίδα του Άρη» και «Καθρέφτης της Αφροδίτης», αντικείμενα που παραδοσιακά ταυτίζονταν με το αρσενικό και θηλυκό, αντίστοιχα!

Αυτά τα σύμβολα έγιναν φέτος κόσμημα – γούρι συμβολίζοντας την δύναμη και την ομορφιά στη συλλογή “Save The Year” της ‘Όλγας Κανδαράκη.

Από ασήμι 925 σε κολιέ ή βραχιόλι με ζιργκόν, φέτος με το θηλυκό – αρσενικό αναδείξτε την δύναμη και την ομορφιά της δικής σας προσωπικότητας!!!

Διαθέσιμα στο eshop μας OlgaLovesJewels στα συνεργαζόμενα καταστήματα και eshops τους.

Stayyy Tuned για περισσότερα γούρια και τους συμβολισμούς τους από τη φετινή μας συλλογή Save The Year 2023 !!!

🙂 Cons

πηγή: https://bit.ly/3BmbpTu

Pin It on Pinterest

Share This