Το πιο όμορφο σύμβολο του ουρανού δημιούργησε σε γούρι η Όλγα Κανδαράκη στην φετινή συλλογή της “Save The Year 2021“.

Το Αστέρι !

Μύθος και Πραγματικότητα….

Την τρίτη ημέρα της δημιουργίας ο Θεός κατά την Παλαιά Διαθήκη κρίνει έργο καλό, χρήσιμο και σκόπιμο, να σχηματίσει τα άστρα, ώστε να στέλνουν το φως πάνω στην γη, να ξεχωρίζουν το φως από το σκοτάδι, να χωρίζουν την ημέρα από την νύχτα, να είναι σημεία μετεωρολογικών και άλλων φαινομένων. Η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού χρησίμευσε σε πολλές δραστηριότητες. Βοήθησε την ναυσιπλοΐα, την κοσμογνωσία, χρησιμοποιήθηκε για μαντική. Γεννήθηκαν έτσι η αστρολογία και η αστρονομία. 

Ένα άλλο εντυπωσιακό φαινόμενο των αστεριών είναι τα “πεφταστέρια”, είναι η βροχή των αστεριών και πραγματοποιούν τις ευχές που κάνουμε όταν τα βλέπουμε να πέφτουν. Κάποια “πεφταστέρια” έχουν χρώματα. Αυτό που συνήθως προλαβαίνει να δει το γυμνό μάτι είναι μία άσπρη λωρίδα που τρέχει στον ουρανό, αλλά πολλές φορές θα δει και άλλα χρώματα. Οι βροχές των “πεφταστεριών” έχουν ονομασίες, το φθινόπωρο έχουμε τις Λεοντίδες και τις Ωριωνίδες, την άνοιξη έχουμε τις Λυρίδες, ενώ το καλοκαίρι τις Περσείδες.

Φέτος το “αστέρι της Βηθλεέμ” θα εμφανιστεί στον ουρανό στις 21 Δεκεμβρίου μετά από 800 χρόνια !

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο στο νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων, σε μια προσέγγιση που θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια, λένε οι αστρονόμοι.

Και οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και θα εμφανιστούν σχεδόν ως ένας “διπλός πλανήτης” στις 21 Δεκεμβρίου.

Το φαινόμενο, γνωστό ως “σύνοδος”, μπορεί να γίνει ορατό από οπουδήποτε στη Γη, αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα.

Σε μακρύ ή κοντό κολιέ και βραχιόλι, από ασήμι 925 ή ορείχαλκο το γούρι αστέρι ή πεφταστέρι βρίσκεται στην συλλογή “Save The Year 2021“.

Τα αστέρια που μας παρατηρούν από τον ουρανό πάντα συμβόλιζαν το πεπρωμένο.Τα αστέρια θεωρούνταν πάντα σαν έναν θεόσταλτο παράγοντα της μοίρας και συμβολίζουν το φως ή τον προστάτη άγγελό μας, που θα μας καθοδηγεί σε όλη μας τη ζωή.Tο άστρο συμβολίζει κάτι ανώτερο, την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, φέρνει το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, της εξέλιξης.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας γούρι-αστέρι για εσάς ή τους αγαπημένους σας!

#StaySafe #shoponline #staytuneeedddd 🙂

Cons.

Πηγές:

https://bit.ly/2JLkwFJ

https://bit.ly/3gA7Ddu

https://bit.ly/2Kh0u5P

Pin It on Pinterest

Share This