Η πυξίδα συμβολίζει ουσιαστικά και μεταφορικά τον σωστό δρόμο.

Η πυξίδα (από την αρχαία ελληνική λέξη πυξίς – ίδος) ή κοινώς μπούσουλας (από την ιταλική λέξη bussola) και κουμπάσο (από τη λέξη compass) είναι όργανο με το οποίο επιτυγχάνεται ο προσανατολισμός του χρήστη, δείχνοντάς του την κατεύθυνση του Βορρά.

Η πρώτη αναφορά αυτού του συμβόλου χρονολογείται στο 1300 μ.Χ. Η πυξίδα είναι ένα σύμβολο που καθοδηγεί και φως στο φυλάκιο των ναυτικών. Τον 18ο και 20ο αιώνα συνήθιζαν να κάνουν τατουάζ πυξίδες. Η πυξίδα υπάρχει στους χάρτες για να συμβολίζει τα μέρη του κόσμου.

Η πυξίδα βασίζει τη λειτουργία της στο γήινο μαγνητικό πεδίο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ναυτιλία επειδή επέτρεψε στους ναυτικούς να προσανατολίζονται στην ανοιχτή θάλασσα και χωρίς να χρειάζεται να παρατηρούν τα άστρα. Είναι το όργανο που έχει μία μαγνητική βελόνα που δείχνει πάντα το βορρά. Εκτός από τη βελόνα στη πυξίδα υπάρχει ένας δίσκος όπου φαίνονται τα νούμερα από 0-360.Τα νούμερα αυτά υποδηλώνουν μία κατεύθυνση σε σχέση με τον άξονα βορρά-νότου και μετριούνται σε μοίρες.

Η πυξίδα είναι το σύμβολο που θα σας συνοδεύει στα μεγαλύτερα σας πλάνα και όνειρα. Η πυξίδα συμβολίζει την αναζήτηση, την καθοδήγηση, την κατεύθυνση και την ικανότητα να παραμένεις πάντα στην πορεία της ζωής παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Στη συλλογή Save The Year 2020 θα βρείτε πολλά γούρια με σύμβολο την πυξίδα για να διαλέξετε τη δική σας ή για τους αγαπημένους σας!!!!

Σε κολιέ, μπεγλέρι ή κλειδοθήκη, η πυξίδα θα σας οδηγήσει στα καλύτερα για το 2020 !!!!

Από όλη την ομάδα του Olga Loves Jewels σας ευχόμαστε μια καλή, νέα, δημιουργική χρονιά !!!

Cons.

πηγές: https://bit.ly/2se9iRj, https://bit.ly/37eTHzw, https://bit.ly/2EZlpV2

Pin It on Pinterest

Share This