Ο επόμενος συμβολισμός της συλλογής Save The Year 2020 …Ο κόμπος ….

Ένας συμβολισμός που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και συγκεκριμένα στον “κόμβο” του Ηρακλή και εμφανίζεται συχνά παράσταση του Ηρακλή που έχει δεμένα στο στήθος του με τέτοιο κόμπο τα δύο μπροστινά πόδια της λεοντής του.

Εμφανίστηκε στην Ελληνική τέχνη από την αρχή της Μυκηναϊκής εποχής έγινε όμως ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την Ελληνιστική περίοδο αλλά και στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Βέβαια, εξακολουθεί να εμπνέει ακόμα και σήμερα τους καλλιτέχνες λόγω του ισχυρότατου συμβολισμού του και της διάχυσης του στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Συμβολίζει την αγάπη, την ένωση των ανθρώπων, τον γάμο, την δύναμη, το δέσιμο που αποτρέπει το κακό. Είχε επίσης και ιαματικές ιδιότητες (Ηράκλειον αμμα) αφού πίστευαν ότι μια πληγή επιδεμένη με τον “Ηράκλειο κόμπο” θεραπεύεται ταχύτερα.

Από τον κόμπο αυτόν εμπνεύστηκε φέτος η σχεδιάστρια Όλγα Κανδαράκη ένα από τα γούρια για το 2020, κυρίως λόγο του ισχυρού συμβολισμού του.

Το γούρι “κόμπος” συμβολίζει τους άρρηκτους δεσμούς, τις στενές σχέσεις και τη σταθερότητα. Εμπεριέχει αντιφατικές έννοιες και συναισθήματα.

Σε μακρύ ή κοντό κολιέ, σε βραχιόλια και δαχτυλίδι διαλέξτε το γούρι”κόμπος” που σας ταιριάζει καλύτερα !!!

Stayyy Tuned 🙂

πηγή: https://bit.ly/2EfU4xB

Pin It on Pinterest

Share This