Το ουράνιο τόξο είναι ένα πολύχρωμο τόξο που προκαλείται από ένα οπτικό φαινόμενο που, μέσω της διάθλασης του ηλιακού φωτός σε σταγονίδια νερού που αιωρούνται στον αέρα, σχηματίζει ένα φάσμα με διαφορετικά χρώματα.Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι επτά: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί (indigo) και βιολετί.

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου εμφανίζονται πάντα με την ίδια σειρά και το καθένα έχει το δικό του νόημα:

Κόκκινο : συμβολίζει το πάθος, την αγάπη και τη ζωή. Μπορεί επίσης να μεταφέρει συναισθήματα επιθετικότητας. 

Πορτοκαλί : είναι ένα χρώμα που βοηθά στη μετάδοση θετικής ενέργειας, που σημαίνει ευημερία, ζωτικότητα, ενθουσιασμό και χαρά. 

Κίτρινο : εκφράζει τη χαρά, την ευτυχία, την τύχη. είναι ένα χρώμα που προκαλεί έμπνευση και δημιουργικότητα. 

Πράσινο : είναι ένα χρώμα που δείχνει ελπίδα, ειρήνη, ισορροπία, υγεία, ζωτικότητα και αυτοπεποίθηση. από την άλλη πλευρά, συμβολίζει τη φύση, την ανάπτυξη, την ανανέωση και την εκπλήρωση. 

Μπλε : αντιπροσωπεύει ηρεμία, αρμονία και πνευματική ειρήνη. Ομοίως, είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με τη μονοτονία και την κατάθλιψη. 

Indigo (λουλακί) : είναι ένα χρώμα που επικοινωνεί με ειλικρίνεια, σεβασμό, ατομικότητα. Επίσης, συμβολίζει φαντασιώσεις και όνειρα. 

Βιολετί : είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τον πνευματικό και μαγικό κόσμο, παρέχει τον καθαρισμό του σώματος και του νου. Είναι επίσης ένα χρώμα που συνδέεται με την ειρήνη και την αναζήτηση της εσωτερικής ισορροπίας.

Στην Αγία Γραφή, το ουράνιο τόξο ονομάζεται επίσης «τόξο διαθήκης» ή «τόξο του Θεού». Λέγεται ότι, μετά την πλημμύρα, ο Θεός, ο Νώε και όλα τα επιζώντα όντα της κιβωτού δημιούργησαν μια συμμαχία χάρη στην οποία δεν θα υπήρχαν άλλες πλημμύρες στη Γη, και ότι το ουράνιο τόξο που θα εμφανιζόταν θα ήταν το σύμβολο που ο Θεός θα χρησιμοποιούσε για να τους υπενθυμίσει αυτήν τη διαθήκη. Ο Θεός λέει: “Αυτό είναι το σημάδι της διαθήκης που συνάπτω ανάμεσα σε εσάς και σε μένα, και με κάθε ζωντανό ον που είναι μαζί σας, για αιώνιες γενιές: έβαλα το τόξο μου στα σύννεφα, το οποίο θα χρησιμεύσει ως σημάδι της διαθήκης μεταξύ της γης και όταν θολώσω τη γη, το τόξο θα εμφανιστεί στα σύννεφα, και θα θυμηθώ τη συμμαχία ανάμεσα σε εσάς και εμένα, και με όλα τα ζωντανά πλάσματα, με όλη τη σάρκα, και τα νερά δεν θα είναι πλέον κατακλυσμός που καταστρέφει όλη τη σάρκα”.

Όμως για τον καθένα μας συμβολίζει κάτι διαφορετικό….

Το ουράνιο τόξο σχηματίζει μια γέφυρα που συνδέει την μια πλευρά της γης με την άλλη και ενώνει τη Γη με τον Ουρανό με μια συνεχόμενη ενεργειακή ροή. Πολλοί λοιπόν πιστεύουν ότι το ουράνιο τόξο σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Αυτό μπορεί ουσιαστικά να ερμηνευτεί σαν ένα πνευματικό σημάδι που πρέπει να ξεφύγουν από την τρέχουσα πορεία και να ξεκινήσουν εκ νέου. Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι είναι ένα σημάδι ελπίδας. Αν ζητάς ένα σημάδι για μια υπόθεση τότε αυτό είναι το μαγικό μυστικό. Για πολλούς θεωρείται ένα αγγελικό σημάδι πως δεν είναι μόνοι τους ή έναν οιωνό για μια υπόθεση τους. Το ουράνιο τόξο εμφανίζεται ακριβώς όποτε κάποιος το χρειάζεται και ορίζεται ως μια σπίθα ελπίδας ή ώθηση ενθάρρυνσης.

Από ασήμι 925 με ζιργκόν, επίχρυσο ή ροζ χρύσωμα ή μαύρο πλατίνωμα σε κολιέ ή βραχιόλι με κορδόνι, το ουράνιο τόξο είναι ένα γούρι γεμάτο αισιοδοξία για την νέα χρονιά !!!

Διαθέσιμα στο e-shop μας #OlgaLovesJewels #SaveTheYearCollection2022 και στα συνεργαζόμενα καταστήματα και e-shops τους.

Stayyy Tuneddddd 🙂

Cons.

πηγές: https://bit.ly/3pnnTmZ / https://bit.ly/3omDF1Z

Pin It on Pinterest

Share This