Οι άγγελοι συνήθως αποτελούν τη μεσολαβητική βαθμίδα ανάμεσα στο βασίλειο του υπερβατικού και του κοσμικού. 

Στην αρχαία Ελλάδα η έννοια άγγελος χαρακτήριζε κάποιον ο οποίος μετέδιδε ειδήσεις, πληροφορίες ή αγγελίες. Ο Όμηρος στα έργα του ήδη εμφανίζει τη λέξη με αυτή την έννοια, ενώ και οι Ηρόδοτος και Ξενοφών την χρησιμοποιεί για να περιγράψει ειδικούς απεσταλμένους μεταφοράς μηνυμάτων ή πληροφοριών. Επίσης οι άγγελοι χρησιμοποιούνται και σε άλλα καθήκοντα, όπως σύναψη συνθηκών ή είσπραξη χρημάτων. Ως θεϊκή ή υπερβατική παρουσία η έννοια άγγελος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο πρόσωπο του Ερμή, ο οποίος προσφωνείται ως άγγελος της Περσεφόνης από τον Όμηρο. Επίσης κατά τον Πλάτωνα ο Κάτω Κόσμος έχει τους αγγέλους του, οι οποίοι καλούνται «άγγελοι καταχθόνιοι».

Οι άγγελοι κατά τον Μέγα Βασίλειο δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο, ενώ ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος συμπληρώνει πως δημιουργήθηκαν με κίνητρο την «εκστατική» Του αγάπη και αγαθότητα, με σκοπό να συμμεριστούν ως λογικά όντα τη μακαριότητά Του. Οι άγγελοι σύμφωνα με τον Χριστιανισμό είναι μέρος του σύμπαντος κόσμου και ο κάθε άγγελος έχει την δική του ατομικότητα, χαρακτήρα και θέληση. Επίσης ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσπαθώντας να δώσει έναν ορισμό περί των αγγέλων αναφέρει ότι είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες. Υπηρετούν τον Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες, που δεν περιορίζονται από τον χρόνο και τον χώρο, ενώ δεν έχουν φύλο. Παρόλη την καθαρότητα και απλότητα της αγγελικής φύσης, οι άγγελοι είναι δεκτικοί της κακίας. Αποτέλεσμα της ελευθερίας τους είναι και η πτώση του δεκάτου τάγματος του Εωσφόρου. Στις ιδιότητες τους δεν είναι η γνώση των μελλόντων, παρά μόνο αν τους το αποκαλύψει ο Θεός, ούτε η γνώση της ανθρώπινης θελήσεως. Η μετακίνησή τους γίνεται ταχύτατα, αλλά δεν είναι πανταχού παρόντες. Κάθε φορά βρίσκονται σε συγκεκριμένο τόπο, δίχως να γνωρίζουν το τι συμβαίνει αλλού. Ο αριθμός των αγγελικών όντων φαίνεται να είναι ανυπολόγιστος και απροσμέτρητος. Ο ίδιος ο Ιησούς ομιλεί στη Γεθσημανή για περισσότερες από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων, ενώ ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μαρτυρεί ότι είδε και άκουσε σε όραμα που του δόθηκε από τον Θεό γύρω από το Θεϊκό θρόνο χορωδία από μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων αγγέλων.

Σύμφωνα με πολλά αποσπάσματα (Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, Αποκάλυψη του Ιωάννη), ο Εωσφόρος πριν από την πτώση του ήταν ο σπουδαιότερος, ο πρώτος στην ιεραρχία των αγγέλων. Το όνομά του σήμαινε «αυτός που μεταφέρει το φως». Η μετέπειτα ονομασία του ως «Σατανάς» προέρχεται από την εβραϊκή λέξη σατάν, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην ελληνική μετάφραση των Εβδομήκοντα με τις λέξεις «Σατανάς» ή «Διάβολος» και δηλώνει τον επίβουλο, τον εχθρό. Αυτός που άλλοτε «έφερε το φως» μετατράπηκε στον κατ’ εξοχήν εχθρό του ανθρώπου. Λόγω της ομορφιάς, της θέσης που του είχε δοθεί σε ύψιστο σημείο των Ασωμάτων Δυνάμεων αλλά και της πνευματικής τελειότητας του και επειδή είχε μεγάλη δόξα, η σοφία του διεφθάρη και η υπερηφάνεια του μετατράπηκε σε αλαζονεία, με αποτέλεσμα να απαιτεί να είναι ίσος με το Θεό. Η αλαζονεία λοιπόν ήταν ένα από τα βασικά αίτια που οδήγησαν τον Εωσφόρο στην πτώση….Με την ονομασία Διάβολος, ή Σατανάς, ή Εωσφόρος, ονομάζουμε τον αρχηγό των πονηρών πνευμάτων, του κόσμου της αμαρτίας και του κάτω κόσμου. Η μορφή του συνήθως εμφανίζεται στο Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και άλλες θρησκείες, έτσι ώστε να προξενήσει κακό στους ανθρώπους…Στην παραδοσιακή Χριστιανική εκδοχή, η λέξη satan μεταφράζεται ως ο “Διάβολος” και είναι ένας άγγελος ο οποίος επαναστάτησε κατά του Θεού, προσπαθώντας να εξαπατήσει και να θέσει υπό τον έλεγχό του την ανθρωπότητα, στρέφοντας και αυτήν ενάντια στον Θεό. Επίσης, σύμφωνα με την Χριστιανική παράδοση, το φίδι που παρασύρει την Εύα ώστε να φάει τον απαγορευμένο καρπό, της Παλαιάς Διαθήκης ταυτίζεται με τον Διάβολο, όπου φερόταν να είναι και αυτός εγκατεστημένος στον Κήπο της Εδέμ. Εκτός από τη λέξη “Διάβολος”, χρησιμοποιείται ισοδύναμα και η εξελληνισμένη μορφή της λέξης satan ως Σατανάς. Στην καινή διαθήκη ο Διάβολος αποκαλείται “άρχοντας του κόσμου” (“νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου, νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω”).

Άγγελος ή Διάβολος ….ο άγγελος συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία,  ο διάβολος από την άλλη την κακοτυχία και τις απογοητεύσεις… Σε κολιέ ή βραχιόλι, από ασήμι ή ορείχαλκο, κοντό ή μακρύ, με κορδόνι, το απίθανο αυτό γούρι από την συλλογή «Save The Year 2022» συμβολίζει την αιώνια πάλη του καλού και του κακού… του Πνεύματος ή της Ύλης…  Ποιο δρόμο να διαλέξει κανείς…

Τα φτερά σχετίζονται με τον άγγελο φύλακα που λέγεται ότι έχει κάθε άτομο, με τέτοιο τρόπο που μιλάμε για μια αναπαράσταση αυτού του οδηγού που έχετε από κάποιον που σας ενδιαφέρει και προσπαθεί να καθοδηγήσει τα βήματά σας, έτσι ώστε η ζωή σας να είναι η καλύτερη δυνατή. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αναφορά στον ίδιο «άγγελο» στην ίδια τη Βίβλο. Πρόκειται για τη στιγμή που ο Θεός μιλάει με τον Μωυσή και του λέει ότι πρόκειται να στείλει έναν άγγελο να προχωρήσει μπροστά του για να τον προστατεύσει και να τον βοηθήσει να φτάσει στο μέρος που ο ίδιος ο Θεός έχει προετοιμάσει. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι παράλογο να σκεφτόμαστε έτσι για τα φτερά αγγέλου.

Τα φτερά αγγέλου συνδέονται στενά με την καθαρότητα, τη δύναμη, την τελειότητα … Είναι μια αναπαράσταση του οδηγού, του να θέλει να προστατεύσει το άλλο άτομο και να του δώσει την εύνοια ενός φύλακα αγγέλου στο πλευρό του για να τον προστατεύσει και το την ίδια στιγμή χρησιμεύει ως οδηγός στην καθημερινή σας ζωή.

Επίσης τα φτερά αγγέλου συμβολίζουν την δυνατότητα της ελευθερίας, το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να πετάξει και να ξεκινήσει την περιπέτεια, για να επιτύχει έναν στόχο για τον οποίο πρέπει να πολεμήσει.

Το γούρι φτερά αγγέλων από τη συλλογή «Save The Year 2022», σχεδιάστηκε για να μας παρέχει ευτυχία, ελπίδα και πίστη με την δύναμη της προσευχής….

Σε μακρύ κολιέ με κορδόνι από ορείχαλκο σε 3 χρωματισμούς λευκό-μαύρο, ροζ-κόκκινο, κίτρινο-μαύρο, εσάς ποια φτερά σας αντιπροσωπεύουν ???

Διαθέσιμα στο www.olgalovesjewels.com, στα συνεργαζόμενα καταστήματα και στα e-shops τους.

Stay Tuneddddd ????

Cons.

πηγές: https://bit.ly/3F1JAPW / https://bit.ly/3pYZtR3 / https://bit.ly/3ITIgkw

Pin It on Pinterest

Share This