Και τι είναι το σύμπαν τελικά ????

save-the-year-gouria-kosmimata-2023-agoraste-online

Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό συνεχές, στο οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο της ύλης, της ενέργειας και της πληροφορίας.

Και το σύμπαν τι σχήμα έχει????

Το Σύμπαν είναι μια δομή δύο διαστάσεων και αυτό που βιώνουμε εμείς είναι ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα. Η θεωρία του Big Bang εξηγεί πώς διαμορφώθηκε. Αυτή η θεωρία ότι περίπου 13.700 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, η ύλη είχε άπειρη πυκνότητα και θερμοκρασία. Υπήρξε μια βίαιη έκρηξη και η πυκνότητα και η θερμοκρασία του σύμπαντος μειώθηκαν από τότε. Το Big Bang είναι μια μοναδικότητα, μια εξαίρεση που δεν μπορεί να εξηγηθεί από τους νόμους της φυσικής. Μπορούμε να ξέρουμε τι συνέβη από την αρχή, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επιστημονική εξήγηση για τη στιγμή μηδέν και το μέγεθος μηδέν. Μέχρι να αποκαλυφθεί αυτό το μυστήριο, οι επιστήμονες δεν θα μπορούν να εξηγήσουν με απόλυτη βεβαιότητα τι είναι το σύμπαν. Επί του παρόντος, υπάρχει μια σειρά από θεωρίες που μετά από μια υπόθεση εξηγούν πώς πιστεύουν ότι θα είναι το τέλος του σύμπαντος. Αρχικά, μπορούμε να μιλήσουμε για το μοντέλο του Μεγάλο πάγωμα, που υπαγορεύει ότι η συνεχής επέκταση του σύμπαντος θα προκαλέσει (μέσα σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια) την εξαφάνιση όλων των αστεριών, με αποτέλεσμα ένα κρύο και σκοτεινό σύμπαν.Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε τη θεωρία του Μεγάλο σχίσιμο (ή το μεγάλο δάκρυ) που προτείνει ότι όσο περισσότερο επεκτείνεται το σύμπαν, τόσο περισσότερη σκοτεινή ενέργεια δημιουργείται, φτάνοντας σε ένα σημείο που η σκοτεινή ενέργεια θα νικήσει τη βαρύτητα, σπάζοντας την ισορροπία που υπάρχει μεταξύ των δύο δυνάμεων και δημιουργώντας οποιαδήποτε αποσύνθεση, της ύλης.

Και οι πλανήτες???

Οι ειδικοί έχουν ήδη κατορθώσει να βρουν πλανήτες κάθε είδους που δεν χωρούν ούτε στη φαντασία μας, κυρίως γιατί αμφισβητούν πολλούς από τους γνωστούς νόμους…Οι πιο περίεργοι είναι…

Ο πλανήτης των δαχτυλιδιών, η περιέργεια αυτού του πλανήτη έγκειται στα απίστευτα δαχτυλίδια που τον περιβάλλουν, 37 στο σύνολο, τα οποία καταλαμβάνουν 120 εκατομμύρια χιλιόμετρα και είναι 200 φορές μεγαλύτερα από αυτά του Κρόνου. Είναι τόσο θεαματικά που έχουν στο εσωτερικό τους έναν δορυφόρο μεγαλύτερο από τον Άρη.

Ο Osiris, έχει μια ατμόσφαιρα υδρογόνου, οξυγόνου και άνθρακα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός ο πλανήτης χάνει μάζα από την ακτινοβολία του αστέρα του, δημιουργώντας μια τεράστια ουρά 200.000 χιλιομέτρων και μπορεί να έχει χάσει μέχρι και το 7% της μάζας του.

Ο πιο σκοτεινός γνωστός πλανήτης, βρίσκεται 450 έτη φωτός μακριά, καθώς αντανακλά λιγότερο από το 1% του φωτός που φτάνει στην επιφάνεια του. Είναι ένας γίγαντας αερίου που ξεχωρίζει για την υψηλή παρουσία νατρίου και καλίου στο ορατό φάσμα του.

Ο 30 Arietis βρίσκεται 136 έτη φωτός από τον πλανήτη μας και είναι ένας γίγαντας αερίου, που είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από τον Δία. Αλλά το σπουδαίο χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι κατά την τροχιά του, που διαρκεί 335 ημέρες, περιστρέφεται γύρω από ένα αστέρι που έχει έναν συνεργάτη ο οποίος με τη σειρά του κινείται γύρω από ένα άλλο ζευγάρι αστέρια. Τέσσερις ήλιοι γύρω του.

Ο Gliese 436b είναι ένας από τους πιο περίεργους πλανήτες που βρέθηκαν ποτέ. Απέχει λίγο λιγότερο από 30 έτη φωτός και ήταν ο πρώτος στον οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη νερού. Το αστείο είναι ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη είναι 439 ºC, αλλά έχει πάγο στους πόλους. Πώς; Η βαρύτητα συμπιέζει τους υδρατμούς. Επιπλέον, ο πλανήτης αυτός περιστρέφεται γύρω από ένα αστέρι, το Gliese 436, που ανήκει στην κατηγορία των άστρων κόκκινων νάνων. Λόγω της τεράστιας ακτινοβολίας που δέχεται από αυτό το άστρο, ο Gliese 436b χάνει συνεχώς υδρογόνο. Το τελευταίο δημιουργεί αυτό το νέφος που μοιάζει με ουρά κομήτη. Ένα φαινόμενο που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ ξανά σε πλανήτη…

Ο μικρότερος πλανήτης, βρίσκεται 215 έτη φωτός από τη Γη και ο Kepler 37b είναι ο μικρότερος πλανήτης που ανακαλύφθηκε γύρω από ένα κύριο αστέρι ακολουθίας, με διάμετρο 3.865 χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερο από το φεγγάρι. Η τροχιά του διαρκεί 13 ημέρες και αποτελείται αποκλειστικά από βραχώδη υλικά. Θεωρείται ότι δεν έχει ατμόσφαιρα!

Το σύμπαν κρύβει τόσα πολλά μυστήρια που, μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε καν πόσο λίγα ξέρουμε. Προσπαθούμε να γνωρίσουμε καλύτερα το σύμπαν, έναν τόπο γεμάτο από μυστήρια και φαινόμενα που ξεφεύγουν από την κατανόησή μας.

Κοσμήματα γούρια 2023 “σύμπαν”, κολιέ από ορείχαλκο με σμάλτο και ζιργκόν, που συμβολίζουν το άπιαστο, το ατέρμονο, το μυστήριο της ύπαρξής μας.

Διαθέσιμα στο eshop μας OlgaLovesJewels στα συνεργαζόμενα καταστήματα και eshops τους.

Stayyy Tuned για περισσότερα γούρια και τους συμβολισμούς τους από τη φετινή μας συλλογή Save The Year 2023 !!!

🙂 Cons

πηγές https://bit.ly/3Ocqw79, https://bit.ly/3V3lgVt

Pin It on Pinterest

Share This