Σύμβολο αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης η ιστορία του λουκέτου ξεκινάει στη Σερβία πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η Νάντια ερωτεύτηκε έναν αξιωματικό, τον Ρέζλα. Το ζευγάρι έδινε ραντεβού κάθε φορά σε μια συγκεκριμένη γέφυρα προκειμένου να περάσουν λίγο χρόνο μαζί. Οι εξελίξεις έτρεχαν και ο Ρέζλα έπρεπε να φύγει για τον πόλεμο. Έτσι αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν. Εκείνος όμως έφυγε για το μέτωπο και η κοπέλα έμεινε μόνη. Το παλικάρι βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου ερωτεύτηκε παράφορα μια άλλη γυναίκα. Η Νάντια στο άκουσμα αυτής της είδησης δεν άντεξε, αρρώστησε βαριά και μετά από λίγο καιρό πέθανε. Από τότε οι κοπέλες για να ξορκίσουν το κακό έγραφαν το όνομα τους και του αγαπημένου τους σε ένα λουκέτο που το κρεμούσαν στην ίδια γέφυρα που η Νάντια συναντούσε τον Ρέζλα. Το κλείδωναν και πετούσαν το κλειδί στο ποτάμι. Έτσι η αγάπη κλείδωνε για πάντα!…

Αργότερα στο βιβλίο του ο Φρεντερίκο Μότσια “tre metri sopra il cielo” γράφει …ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά. Το ζευγάρι βαδίζοντας χέρι-χέρι, έστριψε και κατευθύνθηκε προς τον Πόντε Μίλβιο, μια από τις πιο παλιές γέφυρες της Ρώμης. Οι δυο περπατούσαν πλέον αγκαλιασμένοι πάνω στο σκληρό και φαγωμένο από τα χρόνια και τους ανθρώπους πέτρινο οδόστρωμα της γέφυρας και τα βήματά τους, τους οδήγησαν ακριβώς κάτω από τον κεντρικό φανοστάτη όπου και στάθηκαν. Χαμηλά, τα νερά του Τίβερη κυλούσαν νωχελικά, δωτισμένα από τις ασημένιες ανταύγειες του του φεγγαριού. Το αγόρι, χαμογελώντας και με κάπως άτσαλες κινήσεις έβαλε το χέρι του στην τσέπη και το τράβηξε, κρατώντας ένα λουκέτο. Η κοπέλα αποκρίθηκε στο χαμόγελό του, βάζοντας από την τσάντα της έναν μαρκαδόρο. Κάτω από το κίτρινο φως του φανοστάτη έγραψαν τα ονόματά τους και την ημερομηνία πα΄νω στο λουκέτο και το πέρσαν από μια οπή της σιδερένιας κολόνας, κλειδώνοντάς το. Φιλήθηκαν και όπως ήταν αγκαλιασμένοι έριξαν το κλειδί στα σκοτεινά νερά του ποταμού. Η αγάπη τους θα έμενε αιώνια και δεν θα λύνονταν ποτέ, όπως δεν θα άνοιγε ποτέ πια το λουκέτο τους….

Πραγματικότητα ή μύθος το λουκέτο συμβολίζει το δέσιμο….

Με αυτή την σκέψη φτιάχτηκε και το γούρι λουκέτο 2021 από την Όλγα Κανδαράκη για να συμβολίζει το δέσιμο με τους αγαπημένους μας και την οικογένεια μας στις δύσκολες μέρες που περνάμε….

Σε μακρύ κολιέ με καδένα ή κορδόνι σε συνδυασμούς χρωμάτων όπως μαύρο, κίτρινο, ροζ και σε κλειδοθήκη το λουκέτο είναι ένα υπέροχο δώρο για εσάς ή τους αγαπημένους σας.

Με αυτό το υπέροχο γούρι λουκέτο σας ευχόμαστε Καλά γλυκά Χριστούγεννα με αγάπη και θετική ενέργεια…

Το γούρι λουκέτο θα το βρείτε διαθέσιμο στο olgalovesjewels και στα συνεργαζόμενα καταστήματα

Stay tuneeed 🙂

Cons.

πηγές:

https://bit.ly/3aCWho4

https://bit.ly/37MySP3

https://bit.ly/34Hr3IE

Pin It on Pinterest

Share This