Γούρια 2020 ορχιδέα ασημένια Γούρια, χειροποίητα στο εργαστήριο μας από την Όλγα Κανδαράκη.

Η Ορχιδέα αυτό το πανέμορφο λουλούδι ενέπνευσε φέτος την σχεδιάστρια Όλγα Κανδαράκη ως το βασικό συμβολισμό της συλλογής γουριών #Save The Year 2020.

Η Ορχιδέα συμβολίζει την αγάπη, τη γοητεία, την ομορφιά, τη γονιμότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεώρησαν ότι οι ορχιδέες ήταν σύμβολο της ανδροπρέπειας. Ήταν πεπεισμένοι για τη σχέση μεταξύ ορχιδέων και γονιμότητας που πίστευαν ότι οι ορχιδέες με μεγάλες κονδυλώδεις ρίζες συμβόλιζαν ένα αρσενικό παιδί, ενώ οι ορχιδέες με μικρούς κονδύλους συμβόλιζαν ένα θηλυκό παιδί.

Ανάλογα με το χρώμα ποικίλουν οι συμβολισμοί της ορχιδέας…

Μπλε – αντιπροσωπεύουν κάτι το σπάνιο

 Ροζ – Οι ροζ ορχιδέες συμβολίζουν τη χάρη, τη χαρά και την ευτυχία και μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αθωότητα και τη θηλυκότητα.

 Μωβ – Μωβ ορχιδέες συμβολίζουν τον θαυμασμό, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

 Κίτρινο – Κίτρινες ορχιδέες αντιπροσωπεύουν τη φιλία, τη χαρά και τα νέα ξεκινήματα.

 Πορτοκαλί – Πορτοκαλί ορχιδέες συμβολίζουν τον ενθουσιασμό, την τόλμη και την υπερηφάνεια.

 Στη συλλογή #Save The Year 2020, έχουμε επιλέξει :

Το Λευκό – Οι λευκές ορχιδέες αντιπροσωπεύουν ευλάβεια και ταπεινότητα, αθωότητα και αγνότητα, κομψότητα και ομορφιά.

Ασημένια Κοσμήματα Γούρια για το 2020
Ασημένια Κοσμήματα Γούρια για το 2020

Κόκκινο – Οι κόκκινες ορχιδέες συμβολίζουν το πάθος και την επιθυμία, αλλά μπορούν επίσης να συμβολίσουν τη δύναμη και το θάρρος.

Πράσινο – Οι πράσινες ορχιδέες πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη και ευλογίες. Αντιπροσωπεύουν καλή υγεία, φύση και μακροζωία.

Ασημένια Κοσμήματα Γούρια για το 2020
Ασημένια Κοσμήματα Γούρια για το 2020

Την ορχιδέα όμως ακολουθούν διάφοροι μύθοι…και θρύλοι…

Οι Αζτέκοι αναμίγνυαν την ορχιδέας βανίλιας με σοκολάτα για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο ελιξίριο, για το οποίο πίστευαν ότι φέρνει δύναμη.

Οι Βικτωριανοί μετέφεραν το λουλούδι στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά το είχαν σε συλλογές ως ένδειξη πολυτέλειας και γούστου.

Σύμφωνα με τον αρχαίο θρύλο των Totonaco, η ορχιδέα βανίλιας ξεπήδησε από το αίμα της Πριγκίπισσας Ξανάτ όταν εκείνη και ο εραστής της αποκεφαλίστηκαν για την ανυπακοή  τους, από τον πατέρα της.

Επίσης, η ορχιδέα χρησιμοποιείται και στην κινέζικη ιατρική ως φυτικό φάρμακο για να διευκολύνει τα βήχα και τις παθήσεις των πνευμόνων, νεφρική ανεπάρκεια, προβλήματα των πνευμόνων και του στομάχου. Συμβάλει στη θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων.

Το άρωμα των λουλουδιών ορχιδέας χρησιμοποιείται σε αρώματα και προϊόντα ομορφιάς.

Το μήνυμα της Ορχιδέας είναι …

Αυτό το εξωτικό λουλούδι φέρνει ομορφιά και χάρη σε κάθε περίσταση με λουλούδια που φαίνεται να κινούνται στον αέρα. Προσθέτουν μια αίσθηση διαφορετική  σε ανθοδέσμες ή απλά χρησιμοποιούνται ως φυτά σε γλάστρες σε ειδικές περιπτώσεις. Και, σαν να μην ήταν αρκετό, οι ορχιδέες δίνουν στον κόσμο τη γλυκιά γεύση της βανίλιας.

Στο #Save The Year 2020 θα βρείτε υπέροχα γούρια κολιέ μακριά και κοντά ή βραχιόλια με το σύμβολο της ορχιδέας, από ασήμι ή ορείχαλκο για να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει !!!

Σύντομα με νέο olgazino για περισσότερους συμβολισμούς γουριών της συλλογής μας…..

Stay Tuneddddd 🙂

Cons

πηγή: https://bit.ly/2OKcPOp

Pin It on Pinterest

Share This