Γεία σας κορίσια μου…”πες μου που φοράς το δαχτυλίδι να σου πω τι σημαίνει”….είναι το σημερινό μας Olgazino…

Βρέθηκα που λέτε σε μια παρέα και η συζήτηση κάποια στιγμή πήγε στη σημασιολογία για το που φοράμε τα δαχτυλίδια και τι αυτό μπορεί να σημαίνει …και είπα να το ψάξω…

Στο διαδίκτυο πραγματικά εντυπωσιάστηκα για το τι μπορεί να σημαίνει ο τρόπος που φοράμε ένα δαχτυλίδι.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από μια συνδυασμένη μελέτη χειρομαντείας, αστρολογίας και Φενγκ Σούι και αναφέρονται στις βαθύτερες ενέργειες και έννοιες που εκπέμπονται όταν επιλέγουμε να φορέσουμε ένα ή περισσότερα δαχτυλίδια.

Η αλήθεια είναι ότι τα δαχτυλίδια είναι όμορφα και η συνήθειά τους έχει ιστορικές αναφορές  σε έξι παράγοντες:

• Πολιτισμός
• Ιστορία
• Θρησκεία
• Φύλο
• Γάμος και σχέσεις
• Προσωπική προτίμηση

Η τοποθέτηση ενός δακτυλιδιού σε οποιοδήποτε δάχτυλο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος φίλτρου!

Τα δαχτυλίδια είναι σύμβολα, που από μόνα τους έχουν ιδιαίτερη σημασία και δύναμη και έχει αρκετό ενδιαφέρον να εξετάσουμε το πού θα τα τοποθετήσουμε, σε οποιοδήποτε δάχτυλο, είτε δεξιά, είτε αριστερά και ποια είναι η σημασία, ο συμβολισμός και το νόημα της κάθε επιλογής μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε δάκτυλο έχει ορισμένα εγγενή χαρακτηριστικά που το δαχτυλίδι είτε θα ενισχύσει, είτε θα μειώσει αυτές τις φυσικές ιδιότητες.

Το δεξί χέρι είναι το χέρι που οι περισσότεροι άνθρωποι εκτελούν τις περισσότερες ενέργειες. Το αριστερό μπορεί να ονομαστεί το «σκεπτόμενο» χέρι … αλλά για τους περισσότερους από εμάς, είναι «υποχωρητικό»…Το αριστερό χέρι είναι το yin, το δεκτικό-παθητικό χέρι, με το οποίο λαμβάνουμε την ενέργεια ενώ το δεξί χέρι είναι το yang, το ενεργό χέρι, με το οποίο δίνουμε ενέργεια… όμως και οι δύο πλευρές είναι εξίσου απαραίτητες για την ευημερία μας. 

Φορώντας ένα δαχτυλίδι, στέλνεις μηνύματα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις αλλά και προς όλον τον κόσμο !!!

Ποια είναι όμως η αλήθεια για το σύμβολο των δαχτυλιδιών στα δάχτυλα…

Τα Δάχτυλα

Κάθε δάχτυλο έχει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές δυνατότητες και θα πρέπει να έχουμε επίγνωση της υπερφόρτωσής τους με την τοποθέτηση των δακτυλιδιών. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ασήμαντες στην αρχή, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν σοβαρές.

Ο αντίχειρας

Ο αντίχειρας είναι πολύ σημαντικό δάχτυλο, διότι αντιπροσωπεύει την ποιότητα και τη δύναμη της θέλησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε γενικό επίπεδο. Όλοι χρειαζόμαστε αυτή την ποιότητα, αλλά ο αντίχειρας, ούτως ή άλλως, τονίζεται στο χέρι από την ίδια τη φύση της ανατομίας μας, οπότε δεν θα ήταν συνετό για ένα άτομο να επιδιώκει την έμφαση στην ποιότητα της βούλησης, εκτός από μια προσωρινή βάση. Τα δαχτυλίδια στον αντίχειρα, επίσης, προειδοποιούν να είμαστε προσεκτικοί και σε ό, τι αφορά τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν στο χρόνο που τα φοράμε.

Ο δείκτης

Κάθε έμφαση στον δείκτη θα τείνει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας, της εκτελεστικής ικανότητας, της φιλοδοξίας και της αυτοπεποίθησης. Το άτομο που διαλέγει δαχτυλίδια για τον δείκτη, σύμφωνα με την αστρολογία, οδηγείται να θέσει τον εαυτό του σε έναν εκτελεστικό ρόλο, συχνά παρά τη θέλησή του. Η δύναμη και φιλοδοξία υπερτονίζονται, καθώς και η ανάγκη να κλιμακωθεί το εγώ μας και να αποκτήσουμε δύναμη και αντοχή. Επειδή, συνδέεται με ηγετικές ικανότητες και φιλοδοξίες δαχτυλίδια στο δείκτη τους φορούν βασιλιάδες, ιερείς, θεραπευτές, γιατί πιστεύεται ότι αυτό το δάχτυλο έχει ιδιαίτερη δύναμη. Με τον ίδιο τρόπο ο καθένας μπορεί να τονίσει την δική του εξουσία.

Το μεσαίο δάχτυλο

Το μεσαίο δάχτυλο ονομάζεται «δάχτυλο του Κρόνου» κι εδώ βρίσκουμε τις ιδιότητες που αφορούν το ανθρώπινο δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Επίσης τονίζει την αίσθηση του τι είναι σωστό και τι λάθος, σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Άλλες ιδιότητες που σχετίζονται με τον Κρόνο είναι μια κάποια τάση προς την ενδοσκόπηση, τη μυστικότητα και τον υλισμό.
Είναι το ψηλότερο δάχτυλο και είναι συνδεδεμένο με το στόχο μας στη ζωή. Δεδομένου επίσης ότι είναι στο κέντρο του χεριού, αντιπροσωπεύει την ταυτότητά μας και τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς. Όσοι φορούν ένα δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλό τους, συχνά θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής. 
Όμως είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου, ότι παλιότερα, ήταν το μόνο δάκτυλο που δεν φοράγαμε δαχτυλίδι. Δεν ξέρουμε ακριβώς το λόγο αυτής της εξαίρεσης, αλλά μια εξήγηση ίσως δίνεται από τις μαρτυρίες των παλιών χειρομαντών: πίστευαν ότι ο μέσος δάχτυλος είναι ο «γιατρός» του σώματος και συνδέεται με σημαντικά όργανα, όπως το συκώτι και το έντερο. Πιθανόν λοιπόν, να προτιμούσαν να μην επιβαρύνουν το σημαντικό αυτό δάχτυλο με κοσμήματα για να μη μειώσουν την εξισορροπητική του λειτουργία.

Ο παράμεσοςΟ παράμεσος εκπροσωπεί, πάνω απ’ όλα, τη δημιουργικότητα. Είναι η δημιουργικότητα στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δεξιοτεχνία, αλλά και η δημιουργικότητα σε κάθε προσπάθεια της ζωής. Τονίζει την ενέργεια μέσα στον καθένα μας που δημιουργεί την έκφραση του εαυτού σε κάθε επίπεδο και είναι υποστηρικτική όλων των άλλων ενεργειών, δανείζοντάς τους τη χάρη, την ομορφιά και τη συμπόνια. 
Φορώντας ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο σημαίνει μια σύνδεση με την καρδιά, αφού συνδέεται με μια αρτηρία που κατευθύνεται προς την καρδιά. Είναι συνδεδεμένο με τα συναισθήματα της αγάπης μας. Οποιοδήποτε δαχτυλίδι εδώ αντιπροσωπεύει δέσμευση και υπόσχεση της αιώνιας πίστης προς το πρόσωπο που το έδωσε. Αν το δαχτυλίδι έχει αγοραστεί από εμάς τους ίδιους, υποδεικνύει ότι αγαπάμε τον εαυτό μας, καθώς και ότι πιστεύουμε στα δικά μας ταλέντα.

Το μικρό δάχτυλο

Το μικρό δάχτυλο σχετίζεται με τις δεξιότητες επικοινωνίας μας, όχι μόνο φραστικά, αλλά με κάθε τρόπο.
Ένα δαχτυλίδι σε αυτό το σημείο, είναι ένα σημάδι εξάρτησης τόσο στην εργασία και τις προσωπικές σχέσεις. Είναι ένα σύμβολο των σχέσεών μας με τους άλλους. Αυτό το δάχτυλο σχετίζεται με τη στάση μας προς τους άλλους, την οικειότητα και τον υλικό κόσμο, αφού προσέχει τα νώτα μας, όπως κάνουν οι φίλοι μας. Εκφράζει, επίσης, τη σχέση που έχει κανείς με τον εαυτό του και τη δική του ελκυστικότητα. 

Όμως…Γνωρίζω ότι θέλετε να φανείτε ωραίες όταν φοράτε δαχτυλίδια σε όποιο δάχτυλο κι αν επιλέγετε. Είναι μια καλή απόφαση και δεν χρειάζεται να αισθάνεστε αμήχανα ή περίεργα όταν δεν χρησιμοποιείτε τα δαχτυλίδια για άλλο σκοπό εκτός από την ομορφιά!!!!

Επίσης, μια ενδιαφέρουσα ιστορία που βρήκα είναι τα COCTAIL RINGS!!!

Και τι είναι τα COCTAIL RINGS…???

Τα μεγάλα εντυπωσιακά δαχτυλίδια που ονομάζονται cocktail rings πρωτοεμφανίστηκαν ως ένα σημάδι εξέγερσης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική που έλαβε χώρα σχεδόν πριν από έναν αιώνα. Την δεκαετία του 1920 οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, ξεκίνησαν να εργάζονται περισσότερο και άλλαξαν στην εμφάνιση τους στοιχεία όπως το ντύσιμο, τα μαλλιά και το μακιγιάζ. Τα φορέματα έγιναν πιο κοντά, το μακιγιάζ πιο έντονο, τα μαλλιά καρέ και ο τρόπος διασκέδασης τους πιο απελευθερωμένος κάτω από τις νότες της jazz. Παρότι το αλκοόλ απαγορεύτηκε, υπήρχαν κρυφά μαγαζιά που ονομάζονταν speakeasies και η είσοδος γινόταν με κάποιο μυστικό κωδικό. Τα cocktail δαχτυλίδια ήταν χαρακτηριστικό σημάδι για την είσοδο σε αυτά τα μπαρ.

Σε αυτή τη νέα εποχή της εκρηκτικής ελευθερίας, ένα τολμηρό δαχτυλίδι ήταν ένας τρόπος για τις γυναίκες να δείξουν την ανεξαρτησία τους. Συνήθιζαν να το φορούν στο δεξί χέρι και τις περισσότερες φορές είχε αγοραστεί με δικά τους χρήματα.

Στη δεκαετία του ’50 και στη δεκαετία του ’60, τα cocktail δαχτυλίδια έγιναν το βασικό αξεσουάρ των γυναικών όταν πήγαιναν σε κοκτέιλ πάρτι, εστιατόρια ή στην όπερα. Έφυγαν από τη μόδα κατά τη δεκαετία του ’70 και επέστρεψαν δυναμικότερα και ακόμα πιο εντυπωσιακά τη δεκαετία του ‘80, όπου οι γυναίκες φορούσαν πλέον μεγάλα δαχτυλίδια κατά τη διάρκεια όχι μόνο της νύχτας αλλά και της ημέρας.

Τα κοκτέιλ δαχτυλίδια είναι πλέον σταθερή αξία και ένα από τα βασικά σχέδια στις συλλογές όλων των μεγάλων οίκων κοσμημάτων. Το 2016 η βρετανική Vogue προέτρεψε τις αναγνώστριες της να φορούν ένα σε κάθε δάχτυλο. Κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό για τις περισσότερες γυναίκες αλλά αν θέλετε να ακολουθήσετε την τάση μπορείτε να φορέσετε ένα εντυπωσιακό cocktail δαχτυλίδι και τα υπόλοιπα κοσμήματα να είναι πιο απλά.

Τι πέτρες έχουν τα cocktail rings;

Παραδοσιακά, στα κοκτέιλ δαχτυλίδια τοποθετούνται μικρές πέτρες περιμετρικά και μεγάλες πολύπλευρες πέτρες στο κέντρο αλλά και πέτρες cabochon ή μαργαριτάρια. Οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες, γι ‘αυτό επιλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

Την επόμενη φορά που θα τύχει να φοράτε ένα από αυτά τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια πίνοντας το cocktail σας, φροντίστε να κάνετε μια πρόποση προς τιμήν των δυναμικών γυναικών του 1920 που έφεραν αυτό το κόσμημα στις κοσμηματοθήκες μας!!!!!

Και να θυμάστε κορίτσια μου…φορέστε δαχτυλίδια τόσα όσα θέλετε, σε όποιο δάχτυλο θέλετε!!!!! Εξάλλου ένα  είναι σίγουρο. Όποιος είναι να λάβει το μήνυμα θα το λάβει έτσι κι αλλιώς με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!

Περισσότερα δαχτυλίδια στο https://bit.ly/2Op1Qtd

Stayyyy tuned…. 🙂

Cons

Pin It on Pinterest

Share This