Γεία σας κορίσια μου…”πες μου που φοράς το δαχτυλίδι να σου πω τι σημαίνει”….είναι το σημερινό μας Olgazino…

Βρέθηκα που λέτε σε μια παρέα και η συζήτηση κάποια στιγμή πήγε στη σημασιολογία για το που φοράμε τα δαχτυλίδια και τι αυτό μπορεί να σημαίνει …και είπα να το ψάξω…

Στο διαδίκτυο πραγματικά εντυπωσιάστηκα για το τι μπορεί να σημαίνει ο τρόπος που φοράμε ένα δαχτυλίδι.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από μια συνδυασμένη μελέτη χειρομαντείας, αστρολογίας και Φενγκ Σούι και αναφέρονται στις βαθύτερες ενέργειες και έννοιες που εκπέμπονται όταν επιλέγουμε να φορέσουμε ένα ή περισσότερα δαχτυλίδια.

Η αλήθεια είναι ότι τα δαχτυλίδια είναι όμορφα και η συνήθειά τους έχει ιστορικές αναφορές  σε έξι παράγοντες:

• Πολιτισμός
• Ιστορία
• Θρησκεία
• Φύλο
• Γάμος και σχέσεις
• Προσωπική προτίμηση

Η τοποθέτηση ενός δακτυλιδιού σε οποιοδήποτε δάχτυλο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος φίλτρου!

Τα δαχτυλίδια είναι σύμβολα, που από μόνα τους έχουν ιδιαίτερη σημασία και δύναμη και έχει αρκετό ενδιαφέρον να εξετάσουμε το πού θα τα τοποθετήσουμε, σε οποιοδήποτε δάχτυλο, είτε δεξιά, είτε αριστερά και ποια είναι η σημασία, ο συμβολισμός και το νόημα της κάθε επιλογής μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε δάκτυλο έχει ορισμένα εγγενή χαρακτηριστικά που το δαχτυλίδι είτε θα ενισχύσει, είτε θα μειώσει αυτές τις φυσικές ιδιότητες.

Το δεξί χέρι είναι το χέρι που οι περισσότεροι άνθρωποι εκτελούν τις περισσότερες ενέργειες. Το αριστερό μπορεί να ονομαστεί το «σκεπτόμενο» χέρι … αλλά για τους περισσότερους από εμάς, είναι «υποχωρητικό»…Το αριστερό χέρι είναι το yin, το δεκτικό-παθητικό χέρι, με το οποίο λαμβάνουμε την ενέργεια ενώ το δεξί χέ