Σύμβολα και είδωλα από τον αρχαίο Ελληνικό  πολιτισμό, μορφές και έννοιες διαχρονικές αλλά και γνώριμες ήταν η έμπνευσή μας για τη συλλογή μας  “Symbols”…

Ο πλούσιος Ελληνικός πολιτισμός και τα ελληνικά χρώματα αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία αυτής της συλλογής…

Οι μορφές βρίσκονται στα βιβλία της ιστορίας, στις μνήμες μας αλλά κυρίως γύρω μας, στην καθημερινότητά μας.  Συνδέουν το χτες με το σήμερα…Tο ίδιο κάνει και η συλλογή μας “Symbols” δίνοντας ένα πιο ανάλαφρο στυλ σε μορφές κλασικές.

Αυτό που μας γοητεύει περισσότερο και μας ώθησε στη δημιουργία αυτής της συλλογής, είναι οι έννοιες και οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σύμβολα. Οι μύθοι και οι συμβολισμοί….

Εμείς  χρησιμοποιήσαμε μόνο μερικούς…

Ανθέμιο

Πρόκειται για  το σχηματοποιημένο άνθος που χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό θέμα. Είναι κλασική διακόσμηση που χρησιμοποιεί τα φύλλα του αγιοκλήματος ή του φοίνικα  και χρησιμοποιείται σε ζωφόρους ή ως στοιχείο διακοσμητικής απόκρυψης ατελειών στις άκρες μιας στέγης, ή σε σημεία ένωσης οικοδομικών στοιχείων. Τα ανθέμια απαντώνται στην κλασική Ελληνική και Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική… Ξεκίνησαν να κοσμούν τους αρχαίους ναούς τέλη του 6ου αιώνα…. Σήμερα βρίσκονται ακόμα γύρω μας…αν παρατηρήσουμε τα παλαιότερα κτήρια της πόλης μας.

Το αντίγραφο από ένα πανέμορφο ανθέμιο βρίσκεται σε ένα απο τα πιο σημαντικά σημεία της Αθήνας. Στο μουσείο της Ακρόπολης. Πρόκειται για Το εντυπωσιακό γλυπτό που κοσμούσε την στέγη του Παρθενώνα ήταν ένα αγριολούλουδο της Ακρόπολης. Ήταν εμπνευσμένο από τα φύλλα του ταπεινού ακάνθου και του φοίνικα. Το Φυτικό Ακρωτήριο του Παρθενώνα στόλιζε τον μεγαλοπρεπή ναό της Αθήνας είχε τεράστιο μέγεθος. Έφτανε τα τέσσερα μέτρα και κατασκευάστηκε μεταξύ 447 π.Χ – 432 π.Χ. Έμοιαζε με έναν σχηματοποιημένο ανθό. Ο γλύπτης που το φιλοτέχνησε φαίνεται πως επηρεάστηκε από τη φύση που περιτριγύριζε το μνημείο. Το γλυπτό είχε στοιχεία από φύλλα ακάνθου και φοίνικα. Ο φοίνικας στην τέχνη ήταν σύμβολο πλούτου και η Ακρόπολη του 5ου αιώνα ήταν συνώνυμο δόξας και πλούτου. Άκανθος ήταν χαρακτηριστικό λουλούδι της Αθήνας, που ανθίζει στις πλαγιές του ιερού βράχου εδώ και χιλιάδες χρόνια….