“Το μισοφέγγαρο μόνο του είναι σύμβολο ανάπτυξης, δημιουργικότητας, γονιμότητας και θεωρείται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια.

Οι Χριστιανοί το λατρεύουν ως σύμβολο της Παναγίας.

Τα αστέρια που μας παρατηρούν από τον ουρανό πάντα συμβόλιζαν το πεπρωμένο,

είναι ένας άριστος οιωνός του πλούτου και της ευτυχίας και θεωρούνταν πάντα σαν έναν θεόσταλτο παράγοντα της μοίρας…”

Η ημισέληνος με το αστέρι…κατά την ίδρυση του Βυζαντίου από τον Βύζα, έγινε το σύμβολο της πόλης που αργότερα ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη…Το 341 π.Χ., ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος ο Β’ πολιόρκησε την πόλη γιατί οι Βυζαντινοί αρνήθηκαν να στραφούν εναντίον της Αθήνας. Η πολιορκία απέβει άκαρπη και οι κάτοικοι της πόλης το θεώρησαν θαύμα της Θεάς Εκάτης. Αφιέρωσαν την πόλη σε αυτή και την στόλισαν με το σύμβολό της που δεν ήταν άλλο από την ημισέληνο με το 6κτινο αστέρι. Αιώνες αργότερα, όταν ανέλαβε αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ο Μέγας Κωνσταντίνος, μετονόμασε την πόλη σε Κωνσταντινούπολη και την αφιέρωσε στην Παρθένο Μαρία, διατηρώντας όμως ως σύμβολο της πόλης την ημισέληνο με το αστέρι…!!!

Η Σελήνη αποτέλεσε και αποτελεί για την ανθρωπότητα ένα παγκόσμιο και διαχρονικό πνευματικό σύμβολο. Η σημαντική επιρροή της αναγνωρίσθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτυπώθηκε στις λατρείες όλων των λαών, καθώς και στην πανάρχαια τέχνη-επιστήμη της αστρολογίας. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Σελήνη, ήταν κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας, ενώ είχε αδέλφια της τον Ήλιο και την Ηώ (Αυγή). Εναλλακτικά αναφέρεται ότι πατέρας της ήταν ο Ήλιος ή και ότι γονείς της ήταν ο Δίας και η Λητώ. Η Σελήνη αποκαλείτο, Αίγλη (λαμπρή), Πασιφάη (ολόφωτη), Μήνη (μαινόμενη), Φοίβη (φωτεινή). Ενώ οι σεληνιακές φάσεις, της Νέας Σελήνης, της Πανσελήνου και της Σελήνης σε χάση, συνδέθηκαν με την ‘Aρτεμη (παρθένος), τη Σελήνη (γόνιμη μητέρα) και την Εκάτη (γριά), αντίστοιχα.

Η σελήνη συμβολίζει το υποσυνείδητο και η φύση της είναι ευαίσθητη και δεκτική. Συνδέεται με τα όνειρα, τον ψυχισμό, το συναίσθημα και τις οργανικές μας ανάγκες. Σύμβολο της, είναι η ημισέληνος, (ημικύκλιο ή μηνίσκος), που είναι το κατ’ εξοχήν σύμβολο της Μεγάλης Μητέρας, της σεληνιακής Βασίλισσας του Ουρανού και αποτελεί γνώρισμα όλων των θεαινών. Συμβολίζει επίσης την Ψυχή, το ένστικτο, την ατμώδη, πτητική και συνεχώς μεταβαλλόμενη ύλη. Η ημέρα που της αντιστοιχεί είναι η Δευτέρα και μέταλλο της θεωρείται το ασήμι.

Η ημισέλινος είναι  επίσης σύμβολο ανάπτυξης, δημιουργικότητας, γονιμότητας και θεωρείται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια. Οι Χριστιανοί τη λατρεύουν ως σύμβολο της Παναγίας. Την τρίτη ημέρα της δημιουργίας ο Θεός κατά την Παλαιά Διαθήκη κρίνει έργο καλό, χρήσιμο και σκόπιμο, να σχηματίσει τα άστρα, ώστε να στέλνουν το φως πάνω στην γη, να ξεχωρίζουν το φως από το σκοτάδι, να χωρίζουν την ημέρα από την νύχτα, να είναι σημεία μετεωρολογικών και άλλων φαινομένων…

Τα αστέρια που μας παρατηρούν από τον ουρανό πάντα συμβόλιζαν κάτι ανώτερο… το πεπρωμένο, είναι ένας άριστος οιωνός του πλούτου και της ευτυχίας…και θεωρούνταν πάντα σαν έναν θεόσταλτο παράγοντα της μοίρας ! Συμβολίζουν επίσης την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, φέρνουν το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας και της εξέλιξης!!

Η Συλλογή μας Moon and Stars…δημιουργήθηκε για να σας δώσει λίγη από τη λάμψη της σελήνης και των άστρων μαζί με τη δύναμη και τη θετική τους ενέργεια.

Η συλλογή εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένη από ασήμι 925, λευκό πλατίνωμα με λευκά ζιργκόν ή επίχρυση με πολύχρωμα ζιργκόν, κολιέ, μακρυά ή κοντά που μπορούν να φορεθούν layers, εντυπωσιακά σκουλαρίκια και ιδιαίτερα δαχτυλίδια… θα κλέψει τις εντυπώσεις στις καλοκαιρινές εμφανίσεις σας και όχι μόνο….μιας και είναι all time classic….

Σύντομα διαθέσιμη στο olgalovesjewels και στα συνεργαζόμενα καταστήματα και e-shop!

Stayyyyy Tuneddddd ????

Cons.

πηγή: https://bit.ly/35SAGEl

Pin It on Pinterest

Share This