Στην Ιαπωνία είναι σύμβολο εσωτερικής δύναμης, κουράγιου και ευτυχίας. Συμβολίζει επίσης την αναγέννηση, τον μετασχηματισμό και την προσαρμοστικότητα.
Το όνομά τής λιβελούλας προέρχεται από τη λατινική λέξη libella που σημαίνει υδρόμετρα και σχετίζεται με τα μέρη που ζει, πηγές, ποτάμια, λίμνες, εν γένει κάθε υδροβιότοπο. Η Λιβελούλα είναι ένα έντομο που λατρεύτηκε ως σύμβολο μυστικισμού, αφού συμβολίζει την αναγέννηση, τον μετασχηματισμό και την προσαρμοστικότητα, ήδη από την Εποχή τού Μινωϊκού Πολιτισμού. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού η ίδια η ζωή της λιβελούλας αποτελεί ένα μυστήριο αφού ενεργείται σε δύο υποστάσεις. Αυτήν εντός τού νερού, που αποτελεί και το μεγάλο μέρος, και εκείνη του αέρος, που αποτελεί το μικρό και τελευταίο. Η λιβελούλα διαθέτει δύο ζευγάρια φτερών,τα οποία μπορεί και τα κινεί ανεξάρτητα, ή και αντίστροφα, το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα να της επιτρέπεται να πετάει ανάποδα ή και να αιωρείται σε στάση.
Ο μύθος λέει…ότι οι νεράιδες, όταν είδαν ότι δεν μπορούν πλέον να συνυπάρξουν με τους ανθρώπους, μεταμορφώθηκαν σε λιβελούλες, ώστε να κρατήσουν τα φτερά τους και συνάμα να μένουν κοντά στους ανθρώπους και να τις αναγνωρίζουν μόνο όσοι είναι άξιοι. Η λιβελούλα συμβολίζει την αλλαγή και στηρίζει τις νέες προοπτικές, τις νέες διαδρομές στη ζωή μας.Φέρνει ανάλαφρη διάθεση και χαρά στη ζωή μας. Στηρίζει τις νέες προοπτικές και τις νέες διαδρομές στη ζωή μαςΌσοι συνδέονται μαζί της ανακαλύπτουν όμορφους χρωματισμούς συναισθημάτων που τους κάνουν να λάμπουν.Συνδέεται με την μεταμόρφωση.
Κουκουβάγια Στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η κουκουβάγια θεωρούνταν ιερό πουλί και σύμβολο σοφίας. Στους ιθαγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς, θεωρούνταν επίσης σύμβολο σοφίας, προνοητικότητας και της ικανότητας να βλέπει κανείς πέρα από την επιφάνεια.
Η κουκουβάγια συνδέεται συχνά με τη σοφία, τη διαίσθηση και την προστασία. Πιστεύεται ότι έχει την ικανότητα να βλέπει μέσα από το σκοτάδι και την εξαπάτηση, καθιστώντας το σύμβολο έντονης αντίληψης. Η νυχτερινή φύση της κουκουβάγιας και η ικανότητά της να περιηγείται στον νυχτερινό ουρανό με ευκολία αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της διαίσθησης και την ικανότητα να βλέπει πέρα από αυτό που είναι αμέσως εμφανές. Επιπλέον, η κουκουβάγια θεωρείται ισχυρό σύμβολο προστασίας . Η παρουσία του πιστεύεται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια, τα κακά πνεύματα και τις κακές προθέσεις.Στην αρχαία κινεζική κουλτούρα, η κουκουβάγια συνδέθηκε με τη θεά του φεγγαριού, Chang’e, η οποία πίστευαν ότι είχε την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε κουκουβάγια. Αυτή η συσχέτιση με το φεγγάρι ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση της κουκουβάγιας με τη διαίσθηση και την κρυφή γνώση. Σε όλη την ιστορία, η κουκουβάγια ήταν επίσης σεβαστή σε άλλους πολιτισμούς. Στην αρχαία Ελλάδα, η κουκουβάγια συνδέθηκε με τη θεά Αθηνά, τη θεά της σοφίας. Στους ιθαγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς, η κουκουβάγια θεωρούνταν αγγελιοφόρος μυστικών και σύμβολο προνοητικότητας και προφητείας.
Κόσμημα 2025 – λιβελούλα & κουκουβάγια από ασήμι με ζιργκόν